Sport
mainImage
ANP
ADO Den Haag-trainer Darije Kalezic.

Jong Ajax en ADO Den Haag, dat een uur lang met tien man speelde, zijn maandagavond niet tot scoren gekomen. Op De Toekomst eindigde de wedstrijd in 0-0. De ploeg van trainer Darije Kalezic kwam de laatste weken steeds beter op stoom en boekte ruime zeges op TOP Oss en Roda JC. Jong Ajax moest de volgende in dat rijtje worden, maar een rode kaart van Steven van der Sloot brak de bezoekers op. Door de vroegtijdige aftocht van de rechtsback moest ADO een uur met tien man spelen. In ondertal lukte het de Hagenaars niet om Jong Ajax van zich af te schudden.

Helmond Sport staat ten minste voor een dag bovenaan in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van coach Kevin Hofland versloeg Roda JC met 2-1. Daarmee kwam Helmond Sport op 24 punten. FC Den Bosch komt bij winst dinsdag bij FC Volendam weer op gelijke hoogte.

Lennerd Daneels zette Helmond Sport kort voor rust met een prachtig doelpunt op voorsprong. De Belg schoot de bal uit stand bij een vrije trap vanaf de eigen helft over doelman Justin Treichel heen in het doel. In de 54e minuut was het weer gelijk. De Zweed Patriot Sejdiu kapte Tobias Pachonik uit om vervolgens doelman Wouter van der Steen beheerst te passeren. In de 71e minuut viel de beslissing door een treffer van Justin Ogenia.

Excelsior is voorlopig tweede met 23 punten na de zege bij Jong PSV: 1-3. De Rotterdammers leidden na 23 minuten al met 3-0 op de Herdgang door doelpunten van Noah Naujoks (2) en Seydou Fini. De ploeg van coach Ruben den Uil kwam nooit in de problemen, al scoorde Jasper Uneken tien minuten voor tijd nog wel tegen.

SC Cambuur boekte de eerste thuiszege van het seizoen door FC Eindhoven met 2-0 te verslaan. Remco Balk en Michael de Leeuw maakten de doelpunten. Het was ook meteen de eerste overwinning in het gloednieuwe Kooi Stadion.