ADO Den Haag uit de beker; kansloos bij oppermachtig PSV

2 March 2023, 21:19 uur
Sport
mainImage
ANP

PSV heeft eenvoudig de halve finales van de KNVB-beker bereikt. De ploeg van Ruud van Nistelrooij versloeg het ADO Den Haag van Dick Advocaat met 3-1.

Van Nistelrooij sprak voor aanvang van het duel met veel respect over Advocaat, een van zijn voormalige coaches. Het was de trainer van PSV niet ontgaan dat ADO onder Advocaat weer de weg omhoog heeft gevonden. De 75-jarige coach verloor zijn eerste wedstrijd op 11 december, maar bleef sindsdien elf duels op rij ongeslagen. De nummer 11 van de Keuken Kampioen Divisie staat bovendien bovenaan in de derde periode.

Het respect bleek ook uit de opstelling van Van Nistelrooij, die alleen Xavi Simons rust had gegeven. Advocaat, die eerder had aangegeven dat hij rekening zou houden met de competitie, wisselde daarentegen zeven spelers ten opzichte van het duel met FC Den Bosch van zondag (0-0).

De serieuze aanpak van PSV bleek tijdens de eerste helft, waarin de ploeg vanaf de eerste minuut oppermachtig was. André Ramalho, Luuk de Jong en Guus Til waren al gevaarlijk geweest, voordat Johan Bakayoko in de 12e minuut met een van richting veranderd schot de 1-0 maakte. Na een mooie pass van Jarrad Branthwaite tikte Til even later de 2-0 binnen. PSV ging op zoek naar meer, maar wist ondanks een reeks kansen voor rust niet meer te scoren.

De openingsfase van de tweede helft was een kopie van de eerste. Na een paar vroege kansen maakte PSV tien minuten na rust de derde treffer via Ibrahim Sangaré, die de kruising vond met een harde uithaal (3-0). Twee minuten later deed ADO uit het niets wat terug. Malik Sellouki liet doelman Joël Drommel, de vervanger van de geblesseerde Walter Benítez, kansloos met een schot in de verre hoek, 3-1. PSV verzuimde in het vervolg van het duel de voorsprong weer uit te bouwen. Een tegenvaller voor PSV was het uitvallen van Til, nadat hij in de slotfase zijn voet leek te hebben verzwikt bij een ongelukkige landing.