30 October 2021, 12:55 uur
Sport
mainImage
ADO Den Haag

ADO Den Haag verloor vrijdagavond door een late treffer van De Graafschap in Doetinchem: 1-0. Invaller Danzell Gravenberch benutte voor de Superboeren in de 90e minuut een strafschop.

ADO Den Haag kwam in Doetinchem slechts sporadisch onder de druk uit. Een combinatie tussen Verheydt en Amar Catic leverde de eerste Haagse kans op. Verheydt schoot voorlangs. Daarna ontsnapten de gasten meerdere keren aan averij, onder meer bij een vrije trap tegen de onderkant van de lat van Lieftink. Blij met de gelijke stand kwam de Haagse elf in blessuretijd nog bijna op voorsprong. Vicente Besuijen vond Amar Catic. Het schot van de Bosnian Bullet werd op het nippertje door Jurjus uit de verste hoek gehaald.

Om de defensie te versterken, werd na de thee Tyrese Asante in het veld gebracht voor Besuijen. Hij vormde een nieuw verdedigingscentrum met de wegens een hoofdwond met een gele tulband getooide Michael Mulder In het spelbeeld kwam niet direct verandering, al kwam De Graafschap nu minder makkelijk tot kansen. Haagse uitstapjes op de helft van de tegenpartij bleven zeldzaam. Hervé Matthys schoot een keer van erg ver over.

Halverwege de tweede helft moest Koopmans wel in actie komen. Hij bracht knap redding op een kopbal van Korte. Aan de andere kant strandde een combinatie tussen Moreo Klas en Cain Seedorf. Een tweede poging van Matthys verdween hoog over en Samy Bourard schoot bij een counter te gehaast naast. De Graafschap bleef daarna wel aandringen, maar de Haagse verdediging gaf niets weg. In de negentigste kreeg de thuisclub echter uit het niets een strafschop, die door Gravenberch werd benut.