ADO Den Haag verwelkomt Regillio Vrede als nieuwe assistent-trainer

27 July 2023, 15:59 uur
Sport
mainImage
ADO Den Haag/Angelo Blankespoor

Voetbalclub ADO Den Haag heeft Regillio Vrede aangesteld als de nieuwe assistent-trainer van het eerste elftal bij de mannen. Vrede werkte bij Roda JC en MVV Maastricht al eerder samen met ADO Den Haag-trainer Darije Kalezic.

Regillio Vrede, geboren op 18 januari 1973 in Paramaribo, heeft als speler onder meer gespeeld voor RKC Waalwijk, Roda JC, Iraklis Saloniki, FC Groningen en TOP Oss. Met Roda JC won hij zelfs tweemaal de KNVB Beker.

Na zijn spelerscarrière heeft Regillio bij meerdere clubs de rol als assistent-trainer vervuld. Dit deed hij onder andere bij FC Oss, AGOVV Apeldoorn, Roda JC Kerkrade, RKC, NAC en MVV. Met Roda JC promoveerde hij als ad interim-trainer.

Sinds juni 2021 heeft Vrede niet meer gewerkt als trainer. Hij was sinds december vorig jaar actief als docent aan jeugdtrainers voor de KNVB. Vrede was ook in beeld om assistent-trainer te worden bij TOP Oss, maar sloeg het aanbod van die club af.

Persoonlijkheid

"Als assistent-trainer zal Regillio zijn kennis en ervaring overdragen aan onze spelers en bijdragen aan de ontwikkeling van ons team", zegt technisch directeur Joris Mathijsen van ADO. "Zijn persoonlijkheid zal een belangrijke rol spelen bij het behalen van onze doelstellingen.”

Vrede start maandag met zijn werkzaamheden als assistent-trainer. Vrijdag is hij al aanwezig bij de oefenwedstrijd die ADO Den Haag dan speelt tegen VVV Venlo.