ADO Den Haag wil NEC uit de brand helpen

6 November 2021, 09:11 uur
Sport
mainImage
ANP

NEC kan voorlopig zijn 'thuiswedstrijden' afwerken in het Cars Jeans Stadion van ADO Den Haag. Dat voorstel heeft de Haagse club uit de Keuken Kampioen Divisie gedaan aan de Nijmeegse eredivisionist, meldt De Gelderlander. NEC heeft via via van het aanbod gehoord, maar benadrukt dat er meerdere partijen geïnteresseerd zijn om te helpen.

NEC kan voorlopig geen publiek ontvangen in het eigen Goffertstadion, omdat daarin tal van technische mankementen zijn aangetroffen nadat eerder een deel van de uittribune was ingestort. De vraag is nu dan ook wat de club gaat doen. Opties zijn spelen zonder publiek, het bouwen van een tijdelijk 'noodstadion' of een tijdelijke uitvalsbasis vinden.

Het stadion van ADO was al eerder tijdelijk thuisbasis van AZ, toen het dak van de tribune van het stadion in Alkmaar was ingestort. Dat is de club goed bevallen, vertelt de woordvoerder aan de krant. "Natuurlijk spelen de financiën een rol, maar het is ook goed om als clubs nader tot elkaar te komen en dingen van elkaar te leren. En elkaar te helpen." Wel moet het voorstel nog worden overlegd met de 'driehoek' (burgemeester, politie en justitie) in Den Haag, benadrukt de woordvoerder.


Door: ANP