Sport
mainImage
ADO Den Haag
Timothy Derijck.

Willem II heeft vrijdagavond voor de tweede keer op een rij een wedstrijd verloren in de Keuken Kampioen Divisie. De koploper uit Tilburg verloor bij FC Emmen met 2-0. Concurrenten Roda JC en ADO Den Haag konden gedeeltelijk profiteren met respectievelijk een gelijkspel en een overwinning.

ADO Den Haag wist een vroege achterstand tegen Jong Ajax om te buigen in een 2-1-zege. Kian Fitz-Jim was trefzeker voor de Amsterdammers, maar Timothy Derijck zorgde ervoor dat de ploegen met 1-1 de rust ingingen. Alex Schalk zette ADO meteen kopbal op voorsprong.

Vicente Besuijen zette FC Emmen in de 21e minuut op voorsprong. De ploeg van coach Peter Maes die vorige week verloor van Roda JC, probeerde wel wat terug te doen, maar veel grote kansen leverde het niet op. Bradly van Hoeven schoot in de slotfase de 2-0 binnen.

Roda JC kwam ook al snel achter bij Telstar. Youssef El Kachati opende de score voor de thuisploeg. Aan het begin van de tweede helft trok Vaclav Sejk de stand gelijk. Telstar kreeg nog een grote kans via Cain Seedorf, maar doelman Calvin Raatsie keerde de inzet.

Willem II gaat aan de leiding met 57 punten. Roda liep één punt in en staat tweede met 54 punten. ADO volgt daarachter met 53 punten.

De Graafschap volgt met 49 punten. De club uit Doetinchem won met 2-1 van Top Oss. Tristan van Gilst en Simon Colyn scoorden voor de Graafschap. Grad Damen nog voor de Brabanders.

FC Dordrecht leidde met 3-1 bij MVV toen de wedstrijd in de extra tijd werd stilgelegd. Het was eerst onrustig op de tribunes waardoor de wedstrijd was stilgelegd, maar MVV liet via social media weten dat er een medisch noodgeval was. Mathis Suray, Romain Matthys en Ilias Sebaoui scoorden voor de bezoekers uit Dordrecht, Dailon Livramento deed wat terug voor de thuisploeg.