ADO houdt het rustig bij Telstar, 1-2

4 September 2018, 22:55 uur
Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

ADO Den Haag heeft met een compleet ander elftal dan dat van afgelopen zaterdag tegen Excelsior dinsdag in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Telstar opnieuw bevestigd in een goed vel te steken. Het won met 1-2 dankzij treffers van Thijmen Goppel en Melvyn Lorenzen. Zeven van de basisspelers op Woudestein waren weliswaar present, maar beperkten zich tot een training vooraf. Drie anderen speelden interlands en Lex Immers mocht uitblazen.
Lees verder:

ADO Den Haag leek heer en meester, maar moest na de openingstreffer van Goppel toch een onvoorziene gelijkmaker incasseren en die was net zo fraai als het juweeltje van Goppel. Maar wel van een ander soort. Die van Goppel was uitgekiend, het produkt van twee heldere ogen die de doelman van Telstar te ver voor zijn doel hadden zien staan. Daarna was het een kwestie van taxeren. De gelijkmaker van Adham El Idrissi was voornamelijk hard: een pegel van ruim vijfentwintig meter. Ook nog eens in de kruising. Het scheelde daarna trouwens erg weinig of het 2-1 geweest, maar de kans van Danny van Haaren ging in rook op toen hij de bal verkeerd raakte.

Melvyn Lorenzen deed dit voor rust niet. Hij gaf een magnifieke vrije trap van Goossens de allure die deze verdiende, 1-2. Na rust had de uitslag vrij eenvoudig naar een blamage voor Telstar kunnen uitlopen, maar de een na de andere kans werd verprutst, waardoor het zelfs tegen het einde nog even slikken werd voor ADO. Het was de laatste oefenwedstrijd voor de eredivisiehervatting op 15 september tegen PSV.

Opstelling ADO Den Haag: Zwinkels; Polley, Nick Kuipers, Pinas, Bas Kuipers; Goossens,Gorter, Rieder, Goppel, Lorenzen, Boussakou.