Dagblad070 | ADO huurt nummer drie: Mick van Buren

ADO huurt nummer drie: Mick van Buren

mainImage

ADO Den Haag heeft maandag drie vliegen in één klap geslagen op de transfermarkt. Nadat eerder op de dag al de komst van Laurens de Bock en George Thomas wereldkundig werd gemaakt, werd op de nieuwjaarsreceptie ook nog Mick van Buren (27) officieel welkom geheten in het Cars Jeans Stadion. De aanvaller wordt gehuurd van Slavia Praag.

Van Buren staat al drieënhalf jaar onder contract bij Slavia Praag, waarmee hij dit seizoen nog in de Champions League tegen Borussia Dortmund en FC Barcelona speelde. De Nederlandse aanvaller kwam regelmatig aan spelen toe bij de ploeg die momenteel op eenzame hoogte staat in Tsjechië, maar was wel vaker invaller dan basisspeler. De tijdelijke overstap naar ADO Den Haag vergroot voor Van Buren de mogelijkheden op meer speeltijd, in een voor hem vertrouwde omgeving en competitie.

Als oud-jeugdspeler van SV Slikkerveer, Excelsior en Feyenoord debuteerde Van Buren in augustus 2011 namens Excelsior in de Eredivisie. Na een geslaagd seizoen 2012/2013 in de Eerste Divisie, ging hij voor een Deens avontuur bij Esbjerg fB. Na 86 duels (25 goals en 8 assists) voor de Deense club maakte Van Buren in juli 2016 de overstap naar Slavia Praag, waarmee hij tweemaal landskampioen werd en ook twee keer de Tsjechische beker won. Voor zijn uitleenbeurt aan ADO Den Haag speelde Van Buren 81 officiële wedstrijden (15 goals, 7 assists) voor Slavia Praag, waar hij tot medio 2021 vastligt.