ADO krijgt geen uitstel en moet zonder publiek spelen

13 November 2021, 19:25 uur
Sport
mainImage

ADO Den Haag wilde de thuiswedstrijd van zondag tegen VVV-Venlo graag uitstellen, maar de KNVB heeft daarvoor geen goedkeuring gegeven. Dat betekent dat het duel voor lege tribunes in Den Haag wordt gespeeld. Dat geldt ook voor de andere wedstrijden van dit weekeinde in de Keuken Kampioen Divisie op zondag (De Graafschap - Telstar en Excelsior - Almere City FC) en maandag (MVV Maastricht - FC Den Bosch).

"We hebben het geprobeerd, omdat we graag tegen VVV op een later moment mét publiek wilden spelen", zegt een woordvoerder van ADO. "Maar de KNVB gaf daar geen toestemming voor."

Bij FC Eindhoven - FC Dordrecht mochten zaterdag nog wel toeschouwers naar binnen. De KNVB besloot de aftrap in Eindhoven zelfs een half uur te vervroegen, naar 16.00 uur, zodat er publiek aanwezig kon zijn in het Jan Louwers-stadion. Sinds zaterdag 18.00 uur moeten alle sportwedstrijden zeker drie weken zonder publiek worden gespeeld. Die maatregel kondigde het kabinet vrijdag aan, ter bestrijding van het coronavirus.

De KNVB heeft de clubs uit de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie gevraagd of ze de komende weken willen doorvoetballen zonder publiek of dat ze de wedstrijden willen uitstellen, in de hoop dat er later wel met fans in de stadions gespeeld kan worden. ADO Den Haag heeft al laten weten voor die laatste optie te zijn, net als onder meer sc Heerenveen, RKC Waalwijk, Sparta Rotterdam, NAC Breda, Excelsior en Almere City FC.

De topclubs houden zich vooralsnog stil. PSV en Ajax hebben desgevraagd laten weten dit weekeinde na te denken over de vraag van de KNVB, Feyenoord zwijgt voorlopig. Uiterlijk maandag moeten ze hun voorkeur hebben doorgegeven. AZ hoopt dat het debat van komende week in de Tweede Kamer over de nieuwe coronamaatregelen nog tot verandering leidt. De Alkmaarse club besloot wel om de kaartverkoop voor de thuiswedstrijden tegen NEC (20 november) en Fortuna Sittard (2 december) stil te leggen.


Door: ANP