ADO presenteert donderdag vermoedelijk Kuijt als hoofdtrainer

31 May 2022, 18:23 uur
Sport
mainImage
ANP

ADO Den Haag presenteert donderdag de nieuwe hoofdtrainer. Alles wijst erop dat het gaat om Dirk Kuijt, al wil zowel de club als de zaakwaarnemer van Kuijt dat nog niet bevestigen. Directeur Edwin Reijntjes zei maandag wel al dat er gesprekken zijn gevoerd met Kuijt. De 41-jarige Katwijker kan in Den Haag beginnen aan zijn eerste klus als hoofdtrainer in het betaalde voetbal.

Kuijt sloot in 2017 zijn voetbalcarrière af met een hattrick in de kampioenswedstrijd van Feyenoord tegen Heracles Almelo (3-1). De 104-voudig international van Oranje bleef daarna bij Feyenoord om onder leiding van de toenmalige directeur Martin van Geel ervaring op te doen in het management. Kuijt werd een jaar later trainer van Feyenoord Onder 19 en hij liep tijdens de trainerscursus als stagiair mee bij de Rotterdamse hoofdmacht.

De oud-speler van FC Utrecht, Feyenoord, Liverpool en Fenerbahçe hoopte hoofdtrainer te kunnen worden bij Feyenoord, maar verliet de club begin vorig jaar toen bleek dat hij die kans voorlopig niet gaat krijgen. Kuijt was sindsdien regelmatig op tv te zien als voetbalanalist.

ADO Den Haag liep zondag onder leiding van interim-hoofdtrainer Giovanni Franken promotie naar de Eredivisie mis. De ploeg van Franken verspeelde tegen Excelsior in eigen stadion een voorsprong van 3-0 en verloor uiteindelijk via strafschoppen. Direct na afloop ontstonden rellen in en om het stadion.


Door: ANP