Dagblad070 | ADO spelers gaan internationaal

ADO spelers gaan internationaal

mainImage
Robin Polley

Na de uitwedstrijd van ADO Den Haag tegen Fortuna Sittard (zaterdag, 19.45 uur) is het tijd voor een interlandbreak. Vor Robin Polley is de interlandperiode al eerder begonnen dan voor de andere internationals.
Polley strijdt met Ghana onder 23 om het Afrikaanse kampioenschap en plaatsing voor de Olympische Spelen in Tokio. Het toernooi begon vrijdagavond (Nederlandse tijd) voor Ghana o23 met een 1-1 gelijkspel tegen Kameroen. Polley, die het rugnummer 9 draagt, moet nog even geduld hebben voor zijn debuut, omdat hij niet in actie kwam tegen Kameroen.
Elson Hooi is opnieuw opgeroepen voor Curaçao en speelt op donderdag 14 november de return tegen Costa Rica in de poulefase van de CONCACAF Nations League. Het eerste duel eindigde in 0-0. Crysensio Summerville maakt zich opnieuw op voor een weekje met Oranje onder 19, waarvoor hij in de vorige interlandbreak vier keer scoorde in één wedstrijd. Oranje o19 oefent op donderdag 14 november en dinsdag 19 november tegen respectievelijk Tsjechië en Mexico. Beide duels worden op Nederlandse bodem gespeeld.
Jeugdspeler Amine Essabri is wederom opgeroepen werd voor België onder 19, waarvoor hij in de vorige interlandperiode tweemaal scoorde. De jonge Rode Duivels spelen EK-kwalificatiewedstrijden tegen IJsland (woensdag 13 november) en Albanië (zaterdag 16 november).