Dagblad070 | ADO strikt Alan Pardew als nieuwe hoofdcoach

ADO strikt Alan Pardew als nieuwe hoofdcoach

mainImage

ADO Den Haag heeft Alan Pardew aangesteld als nieuwe hoofdtrainer. De 58-jarige Engelsman heeft zich voor de rest van het seizoen verbonden aan onze club. De ervaren oefenmeester neemt Chris Powell mee als assistent-coach.

Met Pardew heeft ADO Den Haag een coach met ''veel ervaring'' in huis gehaald. De oudmiddenvelder begon zijn carrière als trainer in 1999 bij Reading FC en stond daarna aan het roer bij achtereenvolgens West Ham United, Charlton Athletic, Southampton, Newcastle United, Crystal Palace en West Bromwich Albion. Als speler droeg Pardew het shirt van onder meer Crystal Palace, Charlton Athletic en Tottenham Hotspur. Een gevestigde naam in het Engelse voetbal dus.

De ervaren Pardew krijgt bij ADO Den Haag, waar hij Fons Groenendijk opvolgt, de opdracht om de ploeg rechtstreeks te behouden voor de Eredivisie. Algemeen Directeur Mohammed Hamdi: “We zijn erg blij met de aanstelling van Alan, die zijn sporen verdiend heeft in het Engelse voetbal. Hij beschikt over veel ervaring en dat is belangrijk in de huidige situatie. Tijdens de gesprekken zijn we zeer enthousiast geraakt over
de voetbalvisie van Alan en de manier waarop hij de weg omhoog denkt te kunnen vinden met ADO Den Haag. Ook Chris brengt veel ervaring met zich mee, als speler en als trainer. We heten Alan en Chris van harte welkom”, aldus Hamdi. “Hoewel we een nieuwe hoofdtrainer en een nieuwe assistent hebben aangesteld, zijn we Dirk Heesen en de rest van de staf zeer erkentelijk voor de wijze waarop het team geleid is na het vertrek van Fons.” Pardew heeft veel beelden van ADO Den Haag bekeken en heeft zijn nieuwe team ook al in levenden lijve aan het werk gezien. “Ik ben blij dat ik in de zoektocht naar een nieuwe uitdaging ben uitgekomen bij ADO Den Haag”, stelt Pardew. “Het is een mooie en warme club, waar alles begint met werklust en passie. De ploeg zit in een moeilijke periode, maar we gaan er alles aan doen om het tij te keren. Dat moeten we met z’n allen doen. Met de spelers, de staf, het personeel en de fans. Samen gaan we voor een comeback.”


Foto: OrangePictures