ADO verliest met Immers tweede 'monument'

27 August 2020, 11:49 uur
Sport
mainImage

Binnen een maand tijd heeft ADO Den Haag afscheid genomen van twee Haagse monumenten. Was het eerst Tom Beugelsdijk die de club verliet voor een avontuur bij Sparta Rotterdam, donderdag werd bekend dat ook Lex Immers de club gaat verlaten.

In een persbericht laat ADO weten dat de club en Immers 'in goed overleg uit elkaar gaan', per direct. De middenvelder had nog een contract tot medio 2022. 

Bij de bekendmaking geeft ADO aan dat 'ondanks de beëindiging van de samenwerking vertrekt Immers, met veel waardering en respect voor hem als voetballer en als mens, door de voordeur van het Cars Jeans Stadion'.  Directeur Mohammed Hamdi stelt dat Immers een icoon van de club is en dat ook altijd zal blijven. "We zijn Lex zeer dankbaar voor alles wat hij voor de club gedaan en betekend heeft. We wensen hem het beste voor de toekomst.”

Volgens Martin Jol (Hoofd Technisch Hart) was Immers in zijn jaren bij ADO Den Haag altijd een voorbeeld geweest, zowel binnen als buiten de lijnen. "Hij heeft een Haagse mentaliteit en daarvoor gingen mensen jarenlang naar ons stadion. Lex heeft een geel-groenhart en zal hier altijd welkom blijven.”

De speler zelf geeft aan dat het raar aanvoelt ADO te verlaten na in totaal acht seizoenen in het eerste te hebben gespeeld. "Ik heb een geweldige periode gehad bij deze mooie club en heb het prachtige shirt altijd met trots gedragen. Hoewel ik me ga richten op iets nieuws, zal ik alle mooie herinneringen bij ADO Den Haag voor altijd blijven koesteren en zal mijn liefde voor de club nooit verdwijnen. Ik wil de fans enorm bedanken voor hun onvoorwaardelijke steun. Ik hoop voor iedereen die ADO Den Haag een warm hart toedraagt dat er een beter jaar aan komt dan vorig seizoen."