Sport
mainImage
Orange Pictures
ADO Den Haag viert de openingstreffer van Aaron Meijers.

FC Utrecht heeft zich in de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag hersteld van de pijnlijke uitschakeling in de voorronden van de Europa League. In Den Haag boog het elftal van trainer John van den Brom een vroege 2-0-achterstand om in een overwinning: 2-4.

Na 25 minuten stond Utrecht met 2-0 achter na doelpunten van Aaron Meijers (vrije trap) en Erik Falkenburg (kopbal). Nog voor rust besloot Van den Brom in te grijpen en hij verving spits Justin Lonwijk voor Issah Abass. Halverwege de wedstrijd was het al 2-2: Gyrano Kerk schoot bij de 2-1 raak via de rug van ADO-keeper Robert Zwinkels en bij de gelijkmaker tikte hij de bal net voor de uitkomende Zwinkels in het doel.

In de tweede helft drukten de bezoekers door: Lex Immers werkte de bal uit een corner ongelukkig in eigen doel en de ingevallen Nick Venema tikte simpel binnen na goed voorbereidend werk van uitblinker Kerk.