ADO-vrouwen verliezen strafschoppenserie

13 April 2019, 07:29 uur
Sport
mainImage
ADO Den Haag

ADO Den Haag Vrouwen stond op vrijdag 12 april 2019 voor de zesde keer in de halve finale van de KNVB Beker. Ditmaal met PEC Zwolle als tegenstander. In het MAC3PARK stadion bleef het 0-0. Zelfs na twee keer vijftien minuten verlengen. Uiteindelijk moesten de strafschoppen gaan uitwijzen welke ploeg op zaterdag 11 mei de finale gaat spelen. PEC Zwolle trok aan het langste eind en wist in de strafschoppenreeks vier keer te scoren.

ADO Den Haag Vrouwen oogde slordig in de beginfase van de wedstrijd. De eerste echte kans was dan ook voor PEC Zwolle. De voorzet van Leonie Vliek werd echter overgeschoten. Geen minuut later werd ADO Vrouwen in de gelegenheid gesteld om de score te openen. Shanique Dessing deed dit ook. Maar toen had de scheidsrechter al gefloten voor een overtreding van PEC Zwolle en koos hij er niet voor om de voordeelregel toe te passen.

ADO Den Haag Vrouwen werd sterker naarmate de wedstrijd vorderde. Even zag het ernaar uit dat ADO alsnog op voorsprong zou komen nadat een fantastische bal van Pia Rijsdijk, Chasity Grant bereikte. De snelle buitenspeelster schoot de bal beheerst in de hoek. Maar dit doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel.

PEC Zwolle zakte daarna terug op eigen helft en lieten de bezoekers komen. Meerdere kansen werden gecreëerd, maar de groengelen waren niet nauwkeurig genoeg in de afronding. De ploegen gingen rusten met een 0-0 tussenstand.

Ook in de tweede helft bleef ADO aandringen. Wederom was de ploeg van Arend Regeer dichtbij een openingsdoelpunt middels inzetten van Rijsdijk, Looijen en Grant. PEC Zwolle wachtte de kansen af en kon ook meerdere malen gevaarlijk worden. Barbara Lorsheyd hield haar ploeg op de been door fantastisch keeperswerk. ADO Vrouwen had het overwicht op het veld, maar kon dit niet uitdrukken in doelpunten.

In de verlenging die volgde zag het spelbeeld er niet anders uit. Helaas werd het harde werken niet beloond en stond het scoreboord na 120 minuten nog altijd op 0-0. Penalty's moesten uitwijzen welke ploeg het in de finale mocht gaan opnemen tegen Ajax. PEC Zwolle was sterker in het nemen van de penalty's en won uiteindelijk met 4-2 in strafschoppen.

Scoreverloop strafschoppen: Babiche Roof 1-0, Taylor Ziemer 1-1, Pia Rijsdijk mist, Maud Asbroek 2-1, Nienke Olthof 3-1, Nadine Noordam 3-2, Maartje Looijen mist, Allison Murphy 4-1

Opstelling ADO Den Haag Vrouwen: Lorsheyd, Noordam, Kok, Speelman (90. Vonk), Mesker, Ziemer, Abali (70. Looijen), Olislagers, Grant, Rijsdijk en Dessing (90+2. Boshuizen)