9 January 2020, 19:31 uur
Sport
mainImage
ADO Den Haag

ADO Den Haag heeft het trainingskamp in Alhaurín el Grande donderdagmiddag afgesloten met een knappe overwinning op TSG 1899 Hoffenheim. Het werd, dankzij een sterke tweede helft van de ploeg van coach Alan Pardew, 2-1 tegen de Duitse subtopper. De winnende goal kwam van Crysencio Summerville en was zeer fraai. Een dag eerder had Feyenoord van Hoffenheim gewonnen.

Hoffenheim bezet voor de tweede seizoenshelft de zevende plaats in de Bundesliga en liet op de La Quinta Football Fields in de eerste helft zien waarom dit het geval is. De ploeg oogde stabiel, had een licht overwicht en creëerde binnen het eerste kwartier twee aardige mogelijkheden.

De eerste poging van de Duitse ploeg belandde op de paal. Dat schot kwam van de voet van Steven Zuber en werd ook nog beroerd door een Haagse verdediger. Waar deze eerste inzet op de buitenkant van de paal terechtkwam, ketste het tweede schot van Hoffenheim twee minuten later via de binnenkant van de paal wél het doel in. Jürgen Locadia was verantwoordelijk voor deze openingstreffer.

Het doelpunt van Hoffenheim was terecht, omdat de équipe van de Nederlandse coach Alfred Schreuder een overwicht had in de eerste helft. ADO Den Haag kwam er naarmate de tijd vorderde steeds meer uit, maar een goede kans kreeg het team van Pardew voor rust niet.

Dat was na rust wel anders. Waar er in de eerste helft al een voorzichtige stijgende lijn te zien was, was het spel in de tweede helft nog stukken beter. Dat leidde al meteen tot twee goede kansen. Crysencio Summerville zag een schot ternauwernood gekraakt worden, terwijl Sam Stubbs op keeper Stefan Drljaca stuitte. De Engelse verdediger maakte overigens, op zijn derde dag met het team, zijn eerste 68 minuten in het geel-groene shirt.

ADO Den Haag zocht dus naar de 1-1 en vond deze ook, in de 63ste minuut. Summerville had een goede actie in huis, werd gevloerd in de zestien meter en kreeg daarom een penalty van scheidsrechter Manuel Vázquez Tovar. Tomas Necid mocht aanleggen en zorgde, snoeihard, voor de gelijkmaker.

Na de Haagse goal kon de wedstrijd nog beide kanten op, terwijl er ook veel wissels plaatsvonden. En op het moment dat iedereen al begon te denken dat het duel in een gelijkspel zou eindigen, maakte ADO Den Haag nog de 2-1. Dat gebeurde met een beauty van Summerville, die met een mooie volley scoorde uit een voorzet van Robin Polley. Zo ontstond er een mooi resultaat tegen de nummer zeven van Duitsland.

Vrijdag reist de selectie van ADO Den Haag weer terug naar Nederland. Daar gaat de voorbereiding op de belangrijke thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk van zondag 19 januari weer verder.

Opstelling ADO Den Haag: Koopmans; Van Ewijk (46. Gorter, 83. Amofa), Stubbs (68. Muringen), Pinas, Meijers; Bakker (77. Polley), Malone, Goossens (64. Van Kleef); Immers (59. Hooi), Necid (68. Ould-Chikh), Summerville.