Advocaat gekozen tot beste trainer in derde periode KKD

18 March 2023, 15:40 uur
Sport
mainImage

Dick Advocaat heeft een Bronzen Kampioensschild gekregen, omdat hij is uitgeroepen tot beste trainer van de derde periode in de Keuken Kampioen Divisie.

Onder leiding van de 75-jarige Hagenaar won ADO vijf van de negen wedstrijden tijdens de derde periode. De winnaar van het Bronzen Kampioensschild wordt gezamenlijk bepaald door de aanvoerders en trainers van alle ploegen. 

Apostolos Vellios werd door de trainers en aanvoerders van de clubs uit de Keuken Kampioen Divisie én de supporters gekozen tot beste speler van de derde periode. De Griekse spits maakte dit seizoen tien doelpunten voor PEC Zwolle, waarvan onlangs vier in de met 13-0 gewonnen wedstrijd tegen FC Den Bosch.

Nordin Bakker van Almere City FC krijgt een Bronzen Kampioensschild als beste doelman. Bakker kan met Almere City de periodetitel pakken als het de inhaalwedstrijd tegen Jong FC Utrecht wint. De 20-jarige Younes Taha van PEC Zwolle werd uitgeroepen tot beste talent van deze periode in de KKD. PEC Zwolle voert de ranglijst aan en koerst samen met Heracles Almelo af op rechtstreekse promotie naar de Eredivisie.