Dagblad070 | Advocaat treurt om overleden 'vakman' Verbeek

Advocaat treurt om overleden 'vakman' Verbeek

mainImage
Assistent Pim Verbeek geeft dinsdag aanwijzingen, links Dick Advocaat, tijdens de poulewedstrijd van het WK voetbal 2006 tussen Korea en Togo in Frankfurt.

De hapering in zijn stem verraadde de emoties bij Dick Advocaat toen hem werd gevraagd naar het overlijden van Pim Verbeek. "Verschrikkelijk ja", zei de 72-jarige Hagenaar, die in de aanloop naar de Europese wedstrijd van Feyenoord tegen Rangers FC (2-2) hoorde dat zijn voormalige assistent op 63-jarige leeftijd is overleden.

"Als je dood gaat, krijg je alleen maar positieve dingen te horen. Zo gaat het altijd. Maar ik vind dit echt verschrikkelijk, voor zijn vrouw en kinderen en de rest van de familie", zei Advocaat. "Ik kende Pim heel goed. We zijn drie keer samen op pad geweest. Pim was een geweldige vakman, heel 'straight', direct en duidelijk, tegen wie dan ook. Zulke mensen kom je weinig tegen", aldus de Hagenaar, die Verbeek als assistent had toen hij bondscoach was van Zuid-Korea en de Verenigde Arabische Emiraten en ook in zijn korte periode bij de Duitse club Borussia Mönchengladbach.

Feyenoord staat zondag rond de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle stil bij het overlijden van Verbeek. De Rotterdammer begon in 1989 op 33-jarige leeftijd bij Feyenoord aan zijn eerste klus als hoofdtrainer in de eredivisie.


Door: ANP | Foto: ANP