Afstraffing voor ADO Den Haag en Alan Pardew

24 January 2020, 22:17 uur
Sport
mainImage
Orange Pictures
Alan Pardew.

Alan Pardew verloor zijn eerste uitwedstrijd als trainer van ADO Den Haag met liefst 4-0 bij FC Utrecht. De Brit debuteerde zondag met winst op RKC Waalwijk (2-0). De Haagse club is nu weer zeventiende, met net zoveel punten als nummer zestien VVV. De Venlonaren gaan zaterdag op bezoek bij hekkensluiter RKC Waalwijk, dat vijf punten minder heeft dan VVV en ADO. De onderste twee clubs degraderen rechtstreeks.

FC Utrecht behoudt door deze overtuigende 4-0 zege daarentegen de aansluiting met de subtop in de eredivisie. Utrecht blijft zevende met 33 punten, drie punten minder dan nummer drie Willem II.

Kristoffer Peterson opende in de 12e minuut de score. De 25-jarige Zweed werd afgelopen week op huurbasis overgenomen van Swansea City. Peterson, die eerder al bij Utrecht voetbalde, was dinsdag ook al belangrijk voor Utrecht. In de bekerwedstrijd tegen FC Eindhoven gaf hij als invaller de assist bij de 1-1. Utrecht won uiteindelijk na verlenging en staat in de kwartfinale.

De 2-0 tegen ADO kwam vrijdag op naam van Sean Klaiber. De verdediger verraste doelman Luuk Koopmans in de 53e minuut met een hard schot van afstand. Gyrano Kerk zorgde voor de 3-0. Voor de buitenspeler betekende het zijn achtste doelpunt van dit seizoen in de eredivisie. In de slotfase was het weer de beurt aan Klaiber, die nog niet eerder twee keer scoorde in één competitieduel.

In blessuretijd stopte Jeroen Zoet een strafschop, genomen door ADO-middenvelder John Goossens. De van PSV gehuurde doelman kon dat succesje wel gebruiken. Zoet debuteerde een week eerder ongelukkig bij PEC Zwolle (3-3) en ook in het bekerduel met FC Eindhoven maakte hij soms een onzekere indruk.