Ajax zonder mogelijk besmette basisspelers naar Denemarken

2 November 2020, 17:00 uur
Sport
mainImage
ANP

Ajax gaat zonder onder anderen doelman André Onana, aanvoerder Dusan Tadic en de middenvelders Davy Klaassen en Ryan Gravenberch naar Denemarken voor het duel met FC Midtjylland in de Champions League. Trainer Erik ten Hag heeft slechts zeventien spelers opgenomen in zijn selectie. Volgens De Telegraaf hebben in totaal elf spelers van de Amsterdamse club positief getest op het coronavirus.

Ajax wil daar geen uitlatingen over doen. Onana, Tadic, Klaassen en Gravenberch deden zaterdag gewoon mee in de gewonnen competitiewedstrijd tegen Fortuna Sittard (5-2). Klaassen was twee keer trefzeker, Tadic scoorde als invaller uit een strafschop. Klaassen, Tadic en Gravenberch vormden vorige week het middenveld van Ajax in het uitduel met Atalanta.

Assistent-trainer Winston Bogarde ontbrak tegen Fortuna op de bank naast Ten Hag. Ajax wilde ook toen vanwege privacyredenen niet zeggen waarom dat was. De koploper van de eredivisie neemt het dinsdag in Herning op tegen Midtjylland.

Rechtsback Noussair Mazraoui moest zich tegen Fortuna na een uur spelen laten vervangen vanwege een pijnlijke enkel, maar de Marokkaan behoort wel tot de selectie voor de derde groepswedstrijd in de Champions League. Nicolás Tagliafico stapte ook in het vliegtuig. De Argentijnse linksback ontbrak zaterdag, volgens Ten Hag omdat hij niet helemaal fit was.

Volgens De Telegraaf wordt bij Ajax getwijfeld aan de uitslag van de afgenomen PCR-tests en laat de club daarom nieuwe tests uitvoeren. Als de spelers die positief waren toch negatief blijken te zijn, mogen ze dinsdag mogelijk alsnog naar Denemarken toe.

Naast Onana ontbreekt ook reservekeeper Maarten Stekelenburg. Voor Kjell Scherpen lonkt daarom dinsdag een debuut in de Champions League. Scherpen is de enige keeper in de selectie die maandag naar Denemarken vloog. Ten Hag heeft vanuit Jong Ajax de Deense middenvelder Victor Jensen meegenomen.


Door: ANP