'Alles nu naar beneden halen, heeft geen zin'

10 December 2020, 23:53 uur
Sport
mainImage

Trainer Dick Advocaat van Feyenoord probeerde na de roemloze aftocht in de Europa League nog een beetje op zijn woorden te letten. "Want je kunt alles wel naar beneden halen, maar daar heeft niemand wat aan", zei hij bij RTL7 na de beslissende nederlaag bij de Oostenrijkse nummer 7 Wolfsberger AC (1-0). "Zondag zullen we er tegen VVV weer moeten staan. De spelers zullen het geloof in zichzelf snel moeten terug krijgen."

Toch sprak Advocaat af en toe harde taal. "Waarom we geen grip hadden op de wedstrijd? Nou ja, we hadden wel grip, maar we deden er helemaal niks mee. We speelden tegen een kwalitatief mindere tegenstander, maar wel een ploeg die mentaal veel meer brengt dan wij. Hoe dat kan? Ja, dat is een goede vraag. Daar zullen we achter moeten komen."

Advocaat zag overeenkomsten met de thuiswedstrijd tegen Wolfsberger AC, die met liefst 4-1 verloren ging. "In die wedstrijd werkte die ploeg ook keihard voor elke bal en werden de persoonlijke duels gewonnen. Daar hebben we toch grote moeite mee, dat zag je ook weer in deze tweede wedstrijd."

Advocaat: "Dit was een slechte prestatie van Feyenoord, dat is duidelijk. Daar hoef je geen helderziende voor te zijn om dat te constateren. De tegenstander heeft gewoon meer gebracht dan wij en dat met mindere spelers. We hadden de grootste moeite om de bal naar elkaar te spelen. We zijn uitgeschakeld met 5 punten uit zes wedstrijden. Daar valt niks tegen in te brengen."