Anderlecht speelt met naam Rensenbrink op shirt

28 January 2020, 17:07 uur
Sport
mainImage
Ga-het-na/Anefo
Rob Rensenbrink

Anderlecht heeft een condoleanceregister geopend voor Rob Rensenbrink. De Nederlandse aanvaller beleefde de beste periode uit zijn carrière in het paars-wit van de Belgische topclub. Rensenbrink speelde tussen 1971 en 1980 voor Anderlecht, met twee landstitels, vier Belgische bekers en twee keer winst van de Europa Cup II als resultaten. In de Europese finales tegen West Ham United (1976, 4-2) en Austria Wien (1978, 4-0) scoorde het 'Slangenmens' steeds twee keer.

De club uit Brussel heeft in de fanshop in het stadion een herdenkingshoek ingericht voor Rensenbrink, die vrijdagavond op 72-jarige leeftijd overleed aan de gevolgen van een progressieve spierziekte. Supporters kunnen daar van dinsdag tot en met zondag het condoleanceregister tekenen. Anderlecht speelt zondag thuis tegen Excelsior Moeskroen. Volgens Belgische media dragen de spelers dan allemaal de naam van Rensenbrink op hun shirt.

Op de herdenkingsplek in het stadion hangt al een paars tenue met daarop de naam van Rensenbrink en diens vaste rugnummer 11.