Arno Vermeulen onder vuur na opmerking over Weghorst

13 April 2021, 16:41 uur
Sport
mainImage
ANP
Bondscoach Frank de Boer geeft vooralsnog de voorkeur aan Lukk de Jong boven Wout Weghorst, die momenteel ook in de media onder vuurt vanwege zijn opvatting over Covid-19

Arno Vermeulen, ook wel ‘de witte Chinees’ genoemd vanwege zijn passie voor het tafeltennis, ligt bij de Nederlandse voetballiefhebbers onder vuur na zijn opmerkingen over de in Duitsland voetballende Nederlandse topscorer Wout Weghorst (29).

Vermeulen, chef voetbal van de NOS, zou het geen goed idee vinden wanneer Weghorst, die in Nederland uitkwam voor FC Emmen, Heracles en AZ, alsnog geselecteerd zou worden voor het Nederlands elftal. Bondscoach Frank de Boer geeft voorlopig nog de voorkeur aan routinier Luuk de Jong, maar de roep om het selecteren van de elke wedstrijd in Duitsland voor zijn club Vfl Wolfsburg scorende spits Weghorst wordt met de dag luider.

Geen goed idee vindt Vermeulen. Weghorst is fervent tegenstander van het Covid-19 vaccin, niet alleen voor zichzelf, maar ook voor zijn vriendin en kinderen. Reden genoeg voor Vermeulen om de in Borne geboren Weghorst door het slijk te halen. “Het selecteren van Weghorst zal na het doen van deze uitspraak alleen maar leiden tot gedoe”, aldus Vermeulen zondagavond in het NOS voetbalpraatprogramma NOS Studio Voetbal als reactie op de uitspraken van de voetballer over de pandemie. Een dag eerder was Weghorst nog te gast in het populaire sportpramma ‘die Aktuelle Sportstudio’ op de Duitse zender ZDF, waarin hij door de ‘moderator’ van het programma werd beschuldigd van het uitdragen van een complottheorie. Eind vorig jaar had Weghorst het over ‘coronaysterie’  en bovendien is hij van mening dat iedereen voor zichzelf moet beslissen en kritisch moet kijken naar het virus en de vaccinaties. In het Duitse sportprogramma nam hij zijn eerder gedane uitspraken niet terug, maar bood hij wel zijn excuses aan tegenover mensen die zijn woorden anders geïnterpreteerd hebben.

De reacties op twitter na de kritiek van Vermeulen zijn niet mals. Twitteraars wijzen er op dat Weghorst een welbespraakte, intelligente voetballer is, die staat voor zijn mening en wijzen bovendien op de vrijheid van meningsuiting. ‘Mafkees’  en ‘doodeng’ zijn nog de meest vriendelijke kwalificaties voor Vermeulen op de social media.

Redactie: Peter Petit