Dagblad070 | AZ is ADO de baas in Den Haag

AZ is ADO de baas in Den Haag

mainImage
Luuk Koopmans.

AZ heeft op inmiddels min of meer vertrouwd terrein de uitwedstrijd tegen ADO Den Haag gewonnen. De Alkmaarse ploeg zegevierde in het tijdelijke onderkomen met 1-0. Teun Koopmeiners zorgde een kwartier voor tijd uit een strafschop voor het doelpunt.

AZ speelt vanwege het instorten van een deel van het dak in het eigen stadion vrijwel alle thuiswedstrijden tot eind 2019 in het Haagse complex.

Doelman Luuk Koopmans, overgekomen van PSV, maakte zijn competitiedebuut voor ADO. Hij is dit seizoen alweer de derde keeper die coach Alfons Groenendijk heeft opgeroepen voor de hoofdmacht.

ADO-talent Crysencio Summerville (17) viel voor de rust op met een fraaie solo, die hij afsloot met een iets te hoog schot. Kort daarna moest AZ-middenvelder Dani de Wit aangeslagen naar de kant, na een botsing met Tom Beugelsdijk. Albert Gudmundsson kwam als invaller het veld in.

Van AZ ging aanvankelijk niet veel dreiging uit. Na de pauze echter was de opgepepte Alkmaarse ploeg duidelijk beter. Koopmans hield lang stand, maar de strafschop van Koopmeiners was hem te machtig. Hij mocht aanleggen van elf meter na een overtreding van invaller Bilal Ould-Chikh op Gudmundsson. De 'arme' Ould-Chikh werd daarna snel weer gewisseld.

 


Door: ANP | Foto: Orange Pictures