Sport
mainImage
Digitaal Dagblad
Afbeelding is niet meer beschikbaar

ADO Den Haag is er zondag niet in geslaagd weg te komen van de onderste plaatsen in de eredivisie. Het elftal van trainer Alfons Groenendijk verloor voor eigen publiek van AZ: 0-1. ADO won maar één van de laatste acht gespeelde competitiewedstrijden en heeft na twaalf wedstrijden 12 punten. Excelsior (ook 12 punten), PEC Zwolle (11), FC Groningen (10), De Graafschap (10) en NAC Breda (8) doen het voorlopig slechter.

Groenendijk greep na de nederlaag van vorige week bij FC Utrecht (3-0) in. Doelman Indy Groothuizen, die blunderde bij het eerste doelpunt, maakte plaats voor Robert Zwinkels. Ook centrale verdediger Tom Beugelsdijk bleef buiten het basisteam.

In de eerste helft gebeurde vrijwel niets. Beide ploegen schoten geen enkele keer op doel. Na rust viel wat meer te beleven in Den Haag. Na een vrije trap stond Guus Til, op aangeven van Pantelis Hatzidiakos, op de juiste plaats om de bal in het doel te tikken. Kort daarna liet Oussama Idrissi na om de 0-2 te maken. ADO voerde in de slotfase de druk op. Invaller Erik Falkenburg was in de 70e minuut dicht bij de gelijkmaker, maar de bal ging net naast.

AZ komt door de tweede overwinning op rij op gelijke hoogte met VVV-Venlo, Vitesse en FC Utrecht.