Dagblad070 | Belgische wielergrootheden in ziekenhuis

Belgische wielergrootheden in ziekenhuis

mainImage
Eddy Merckx

Twee Belgische wielergrootheden zijn in het ziekenhuis opgenomen. Het gaat om de generatiegenoten Eddy Merckx (74) en Roger De Vlaeminck (72).

Merckx kwam zondag tijdens een fietstocht met vrienden ten val en liep daarbij een hoofdwond op. Aangezien de vijfvoudig winnaar van de Tour de France sinds enkele jaren een pacemaker draagt, willen de medici geen risico's nemen en gaan ze hem uitgebreid onderzoeken in Dendermonde.

De Vlaeminck voelde zich zaterdag onwel en werd daarna naar de afdeling intensieve zorg in het ziekenhuis van Eeklo gebracht. Daar moet hij volgens diverse Vlaamse media tenminste 48 uur ter observatie blijven.

Kannibaal

Merckx, ook wel 'De Kannibaal' genoemd, wordt gezien als de beste wielrenner aller tijden. Hij bouwde in de jaren 60 en 70 een imposante erelijst op. Merckx won de Tour in 1969, 1970, 1971, 1972 en 1974. Met vijf eindzeges deelt de Belg het record met Jacques Anquetil, Bernard Hinault en Miguel Indurain. Merckx heeft ook het recordaantal etappezeges in de Tour op zijn naam staan: 34 stuks. De Britse sprinter Mark Cavendish, nog steeds actief, staat tweede op de 'eeuwige' ranglijst met 30 ritzeges.

De Vlaeminck is onder meer viervoudig winnaar van de klassieker Parijs-Roubaix.


Foto: ANP