Bertens naar laatste acht in Peking

2 October 2019, 18:31 uur
Sport
mainImage
ANP

Kiki Bertens heeft de kwartfinales bereikt van de China Open. De als achtste geplaatste tennisster versloeg in drie sets de Sloveense Polona Hercog: 7-6 (6) 2-6 6-3.
Bertens had het de hele partij lastig tegen de fel spelende nummer 51 van de wereld. De Sloveense nam in de eerst set twee keer een break voorsprong, maar Bertens kwam terug. Ook in de tiebreak had Hercog aanvankelijk het initiatief, maar pakte de Nederlandse alsnog de set.
De tweede set ging naar Hercog, die Bertens twee keer brak. In de derde set liep Bertens uit naar 4-2 en mede dankzij haar goede service hield ze die marge vast. Op 5-3 kreeg ze twee matchpoints en ze benutte meteen de eerste.
In de kwartfinale treft Bertens de winnares van de partij tussen de als derde geplaatste Elina Svitolina uit Oekraïne en de Amerikaanse Sofa Kenin, de nummer 15 van de plaatsingslijst.
Bertens moet punten verzamelen om zich te kwalificeren voor de WTA Finals. In de zogenoemde 'Race naar Shenzhen' staat ze momenteel tiende en staan Svitolina en de Zwitserse Belinda Bencic boven haar. Bencic strandde in de derde ronde in Peking. Ze verloor met 6-3 6-3 van Petra Kvitova.