Bertens treft Vekic in finale

2 February 2019, 19:45 uur
Sport
mainImage

Tennisster Kiki Bertens speelt zondag in de finale van het WTA-toernooi in het Russische Sint-Petersburg tegen de Kroatische Donna Vekic. De nummer 30 van de wereldranglijst versloeg in de halve finales de Russin Vera Zvonareva in twee sets: 6-2 6-2.

Bertens was eerder op zaterdag te sterk voor de Wit-Russische Arina Sabalenka: 7-6 (5) 6-2. De Nederlandse nummer acht van de wereld speelde vijf keer eerder tegen Vekic. Bertens verloor drie keer, waaronder het onderlinge duel een maand geleden in het toernooi van Brisbane.

Bertens (27) staat voor de tiende keer in de finale van een WTA-toernooi en jaagt op haar achtste titel. Vorig jaar brak ze door naar de wereldtop met drie toernooizeges (Charleston, Cincinnati en Seoul). De 22-jarige Vekic gaat in haar zevende WTA-finale op voor haar derde eindzege.

Bertens begon meteen met een break tegen Sabalenka en zette door naar 2-0, maar de nummer tien van de wereld brak terug en kwam weer op gelijke hoogte. De set moest in een tiebreak worden beslist en na een serie van vijf punten trok Bertens de eerste set naar zich toe.

In het tweede bedrijf liep de Nederlandse dankzij gevarieerd spel en een sterke opslag uit naar 4-0. Sabalenka leek murw, maar richtte zich toch op en kwam terug tot 4-2. Een geruststellende speech van coach Raemon Sluiter bracht kalmte bij Bertens, die vervolgens de partij met overtuiging uitspeelde. Het vierde matchpoint op de service van Sabalenka was raak.


Door: ANP