Bier beperkt toegestaan tijdens WK voetbal in Qatar

3 September 2022, 10:10 uur
Sport
mainImage
ANP

Voetbalfans kunnen tijdens het wereldkampioenschap voetbal in Qatar beperkt alcohol bestellen, meldt een bron aan persbureau Reuters. Wel gelden er strenge regels. Zo wordt er enkel vanaf drie uur voor het eerste fluitsignaal en tot één uur na het einde van de wedstrijd bier verkocht aan kaarthouders, maar tijdens het voetballen zelf gaat er geen drank over de toonbank.

Volgens de bron gaat het om Budweiser-bier dat wel rondom de stadions te verkrijgen zal zijn, maar niet in de nabijheid van het speelveld. Precieze details hierover zijn niet bekend. Ook mag er alleen tussen 18.30 uur en 01.00 uur bier verkocht worden. Over andere alcoholhoudende dranken is niets bekend.

Eerder meldden bronnen al aan persbureau DPA dat verkooppunten met alcoholische dranken komen in het gebied tussen de veiligheidscheck van de fans en de plek waar ze hun wedstrijdticket moeten laten zien. Fans kunnen volgens het Duitse persbureau ook alcohol krijgen op de in te richten fanzones, net als tijdens het WK voor clubteams in 2019.

Alcohol is niet verboden in Qatar, maar de verkoop ervan is beperkt tot bars en restaurants van sommige hotels. Buitenlanders kunnen in bepaalde winkels ook alcohol kopen, op voorwaarde dat ze 21 jaar of ouder zijn en daarvoor speciale toestemming hebben.

Het WK is van 20 november tot en met 18 december.


Door: ANP