Bijeenkomst 100 jaar korfbal in Den Haag

13 February 2019, 08:48 uur
Sport
mainImage

Rond de Haagse Korfbal Dagen in november verschijnt het eerste deel van de boekenserie “De Haagse Korfbal Historie”. Uitgever “Nederlandse Sportboeken Club” is momenteel bezig met de samenstelling van deze serie. Maar er ontbreekt nog heel veel informatie. Daarom wordt er weer een bijeenkomst belegd.

Op woensdag 4 juli a.s. vanaf 19.30 uur in de kantine van HKV/Ons Eibernest aan de Steenwijklaan is iedereen welkom die inhoudelijke bijdragen zou kunnen leveren.


Het gaat om informatie over zowel bestaande als niet meer bestaande Haagse korfbalclubs (o.a. Houtsnippen, Hou Stand, Pams, VES, Rood Wit). Bijna iedereen die lid is of lid is geweest van een Haagse korfbalclub heeft wel herinneringen, attributen, documenten e.d. Het gaat om foto's, redactionele bijdragen, krantjes, oude tenues, bekers, vlaggen, documenten, films of bijzondere anekdotes (vertel ze, dan worden ze ter plekke opgetekend), of wat dan ook dat interessant is om de Haagse korfbalhistorie in boekvorm vast te leggen.
 

Attributen e.d. hoeven niet ingeleverd te worden als ze in eigen bezit gehouden willen blijven, maar de initiatiefnemers willen een en ander wel vastleggen op foto of film om ze op de website te kunnen zetten (of stuur een foto of afdruk per e-mail). Als iemand een en ander wel kwijt wil, dan kan dat die avond. Geldt ook voor archieven en andere documenten van verenigingen wanneer die nog aanwezig zijn bij particulieren of verenigingen. Deze worden dan ondergebracht bij het Haags Historisch museum (fysiek) of gedrukte zaken (foto's en documenten) bij het Gemeentearchief. Als iets al gescand is zou dat zeker helpen.


Samenstellers van de boekenserie zijn onder meer de bekende korfbaljournalist Ton van Rijswijk en voormalig Den Haag Topsport medewerker Rob Blokpoel. Bent u van plan langs te komen (met de nodige informatie) of bent u die avond verhinderd, laat dit dan even weten via een mail ([email protected]) of telefoontje (06-28803883). Reageren kan ook via facebook bij “100 jaar korfbal in Den Haag”.


Gescande foto's en documenten kunnen ook via wetransfer.com naar het email adres worden verzonden.