Captain Kökcü vond dat Feyenoord wat passiever werd na de 1-1

21 April 2023, 06:54 uur
Sport
mainImage
ANP

Feyenoord-aanvoerder Orkun Kökcü vond dat Feyenoord wat te passief had gespeeld nadat de Rotterdammers in Rome op 1-1 waren gekomen. AS Roma profiteerde daarvan en plaatste zich uiteindelijk na verlenging voor de halve finales van de Europa League (4-1).

"Ik ervoer het wel, dat we na de 1-1 te veel de lange bal gingen spelen", zei Kökcü voor de camera van Veronica. "Ik had wel het gevoel dat we na de gelijkmaker minder deden en gingen tegenhouden, dan weet je dat het moeilijk wordt."

Igor Paixão maakte in de 80e minuut gelijk voor Feyenoord, waarmee de Rotterdammers 10 minuten verwijderd waren van een plek bij de laatste vier. Paulo Dybala dwong met zijn doelpunt in de 89e minuut echter een verlenging af en daarin ging het mis voor de ploeg van Arne Slot.

"Van tevoren weet je wel dat het met 70.000 man in het stadion een moeilijke wedstrijd zou worden. Met de sfeer en alles eromheen was het ook echt een topwedstrijd. Bij momenten hebben we goed gevoetbald, maar ik denk dat we het sowieso wel moeilijk hadden. Ik ben trots op wat we hebben neergezet als team."

Veel tijd om te treuren is er niet, want zondag is FC Utrecht de tegenstander van de koploper in de Eredivisie. "Het is balen voor iedereen dat we niet door zijn, maar zondag is ook weer belangrijk. Binnen een half uur moet de focus weer op zondag."

 


Door: ANP