Dagblad070 | Cheerleading in Den Haag: Bring on the Cheer!
mainImage

Cheerleading in Den Haag: Bring on the Cheer!

22 januari 2020, 13:01 uur
Sport

Zondag 26 januari aanstaande wordt in Den Haag de eerste voorronde gehouden voor het Nederlands Kampioenschap Cheerleading. Plaats van handeling is de Sportcampus Zuiderpark aan de Meester P. Droogleever Fortuynweg 22 in Den Haag.

Op dit moment is een van de meest bekeken Netflix-documentaires ‘Cheer’, dat een Amerikaans College team volgt, op weg naar het grote kampioenschap. De reacties zijn positief en een ware ‘eye-opener’ dat Cheerleading een topsport is waarbij veel van atleten wordt verwacht. In Nederland zijn inmiddels circa 25 cheerleading verenigingen, waarvan een groot gedeelte mee zal doen aan de wedstrijd op 26 januari van Dutch Cheer and Dance.

‘De afgelopen jaren is Nederland enorm gegroeid qua cheersport. In iedere regio zit wel een vereniging waarbij man/vrouw vanaf 6 jaar traint om net zo goed te worden als Gabi Butler, La’Darius Marshal en Jerry Harris uit Amerika. Als bond faciliteren we graag een omgeving waarbij groei, sportiviteit en professionaliteit bovenaan staan,’ aldus de nationale cheerbond.  ‘Iedereen is dan ook van harte welkom om een kijkje te nemen in de Nederlandse keuken van cheerleading en bij interesse koppelen we potentiele leden graag aan een van de clubs die ons land rijk is.’

Dat Nederland inmiddels een goede vertegenwoordiging heeft, is niet onopgemerkt gebleven; zo heeft een Utrechts team in november 2019 een 4e plaats weten te behalen op het WK Cheerleading in Japan.

Aanvang 10.00 uur