Dagblad070 | Chris van de Veerdonk Europees Kampioen

Chris van de Veerdonk Europees Kampioen

mainImage

De Ypenburgse Chris van de Veerdonk, trainend bij Taekwon-Do Academy Graziella Idili in Delft, is Europees Kampioen geworden op het onderdeel tul tijdens de Europese Kamioenschappen ITF Taekwon-Do in Sarajevo.

Het technische onderdeel tul vereist ultieme controle over het lichaam. In vastgelegde patronen demonstreren deelnemers aanvals- en verdedigingstechnieken. Er worden per ronde 2 patronen geloot die deelnemers tegen elkaar lopen. Degene die de technieken het best uitviert, wint.

In de categorie junioren heren 2e dan versloeg Chris achtereenvolgens Italië, Engeland, Ierland en Rusland. Noorwegen, uitblinkers op dit technische onderdeel,  was de tegenstander in de finale. Na het eerste patroon was er een gelijke tussenstand. Het tweede patroon maakte het verschil; met een eindstand van 3-2 wist Chris de titel te pakken.

Trainer Graziella (meervoudig wereldkampioen) is trots: ‘Chris is mijn eerste Europees Kampioen. Dat hij juist op dit technische onderdeel de titel pakt, is bijzonder. Minimale fouten worden afgestraft maar vandaag liep hij zo goed als foutloos. Het is bovendien een historische gouden plak; hij is de eerste man in de geschiedenis van onze bond die dit presteert.’