mainImage

Chris van der Weerden per direct weg bij ADO Den Haag

Chris van der Weerden.
1 oktober 2022, 10:52 uur
Sport

Chris van der Weerden maakt per direct de overstap van ADO Den Haag naar Vitesse. De 49-jarige trainer wordt bij de Arnhemse Eredivisieclub assistent van de nieuwe hoofdcoach Phillip Cocu. Hij was assistent van trainer Dirk Kuijt bij ADO.

Van der Weerden tekent evenals Cocu een contract tot medio 2024. Hij neemt zaterdagavond meteen plaats op de bank bij Vitesse, dat om 21.00 uur aftrapt bij FC Twente.

De voormalig rechtsachter speelde zelf meer dan 350 officiële wedstrijden in het betaalde voetbal. Zijn carrière voerde hem van 1990 tot 2008 langs NEC, Vitesse, PSV, FC Twente, Germinal Beerschot en FC Eindhoven. Hij speelde in het seizoen 1994/1995 met Cocu samen bij Vitesse. Aan het einde van die jaargang maakten beide spelers de overstap naar PSV.

Daar startte Van der Weerden uiteindelijk ook zijn trainerscarrière; eerst bij de jeugd, daarna als rechterhand van Cocu bij het eerste elftal. Later werkten de trainers ook nog samen bij Fenerbahçe en Derby County FC.

"Bij de aanstelling en presentatie van Phillip maakten we al kenbaar dat we nog op zoek waren naar een nieuwe assistent-trainer. Het was geen geheim dat het vizier daarbij gericht was op Chris", zegt technisch directeur Benjamin Schmedes van Vitesse. "We zijn zeer tevreden dat zijn komst nu is afgerond. Chris is niet alleen een goede bekende van Phillip, maar is met zijn expertise, kwaliteiten en persoonlijkheid ook complementair aan de rest van de technische staf."

 

 


Door: ANP | Foto: ANP