Danny Bakker verlaat ADO voor Roda JC

5 October 2020, 11:15 uur
Sport
mainImage
Oraneg Pictures

ADO Den Haag verhuurt middenvelder Danny Bakker aan Roda JC Kerkrade, zo maakte de club maandagochtend bekend. Bakker, 'een kind van de de club en de stad' zoals ADO in het persbericht aangeeft, had 183 officiële optredens in het shirt van ADO Den Haag. 

Na de uitleenperiode van 1 jaar loopt het contract van Bakker bij ADO af. "Daarmee komt er een einde aan een lang en meer dan geslaagd huwelijk tussen Bakker en ADO", meldt de club.

De voormalig jeugdspeler van SV Juventas en HVV Laakkwartier stroomde al op twaalfjarige leeftijd in bij de jeugdopleiding van ADO Den Haag. Toen hij zeventien jaar was, tekende de middenvelder zijn eerste contract. In maart 2013 maakte hij tegen Vitesse zijn debuut in de Eredivisie.

Bakker geldt al jaren als de laatste speler uit eigen kweek die wist door te breken in het eerste elftal. In zijn 183 duels kwam hij tot 10 goals. Martin Jol (Hoofd Technisch Hart) laat weten veel bewondering te hebben voor de vertrekkende middenvelder. “Hij is een voorbeeld voor velen. Maar het werd voor Danny wel steeds moeilijker om een basisplaats te veroveren. Een nieuwe uitdaging kan hem zodoende meer kansen bieden om zich weer verder te ontwikkelen als voetballer."