Dante Rigo kreeg geen kans om schoffie te worden bij ADO

5 February 2021, 16:31 uur
Sport
mainImage

Grote kans dat ex-ADO-middenvelder Dante Rigo vanavond meespeelt met Jong PSV tegen Roda JC. Dan gaat Aad de Mos er eens goed voor zitten, want de Haagse voetbalanalist zou nog steeds graag dat zich ‘’meer schoffie’’ ontwikkelde in de Belg, over wie – toen PSV hem inlijfde – een grote carrière werd voorspeld.

Die voorspelling deed De Mos óók. "Ik vond het twee jaar geleden heel goed dat hij vorig jaar naar Sparta ging", zegt De Mos tegen het Eindhovens Dagblad. "Daar kwam hij pas na de winter goed door en maakte hij op mij een goede indruk. Aan de bal is het een speler die echt veel in huis heeft."

Ook met de follow-up naar ADO kon De Mos leven. "Het was prima dat hij nóg een keer verhuurd werd, want op zijn leeftijd moet je spelen. Maar ADO had meestal de bal niet en er was disbalans in het elftal. Daardoor kon Rigo nooit in zijn sterkte komen. Deze winter is er een vrachtwagen met nieuwe spelers gehaald en kwam hij helemaal niet meer aan bod."

"Misschien is hij onvoldoende schoffie om te bikkelen", zegt De Mos tegen het ED. "Maar het hoeft nog niet voorbij te zijn. Het kan zijn dat hij een laatbloeier is, maar dan wordt het wel tijd dat hij gaat leveren. In Nederland wordt er al behoorlijk wat van je verwacht als je 21 of 22 bent. Het is een van de vele spelers waarvan we dachten dat hij de top zou halen, maar het is er nog niet uitgekomen. Qua techniek heeft hij het in zich, maar ook de handelingssnelheid is niet mee omhoog gegaan."

Bij Sparta was men overigens best tevreden over Dante Rigo. Henk Fraser gaf meer dan eens aan hem de voorkeur. Een ongelukkige botsing met Bart Vriends – twee hoofden tegen elkaar – zorgde er echter dat Rigo enige tijd uit de roulatie was. ‘’Het verbaasde me eigenlijk aan het einde van het seizoen dat hij ineens naar ADO ging’’, zei oud-trainer Rob Jacobs. ‘’Dat ventje had een mooie stijl.’’