Darter Van Barneveld test positief op corona

25 December 2021, 10:06 uur
Sport
mainImage
ANP
Darter Raymond van Barneveld.

Darter Raymond van Barneveld heeft positief getest op het coronavirus. Dat laat hij weten via sociale media. "Helaas moet ik mededelen dat ik positief getest ben op covid 19", schrijft hij. "Tijdens de wedstrijd had ik geen symptomen, maar daarna begon ik te beseffen dat ik kortademigheid en koorts kreeg."

"Ik heb direct mijn manager Ben de Kok gebeld en hij adviseerde om direct naar mijn hotelkamer te gaan en geen interviews te geven om elk risico te vermijden", vervolgt Van Barneveld. " Op dit moment heb ik wel last van koorts en ernstige vermoeidheid. De komende dagen verblijf ik in quarantaine in Londen. We hebben al met Rob Cross en de bond PDC over de huidige situatie gesproken."

Van Barneveld was donderdag in de tweede ronde van het WK niet opgewassen tegen de Engelsman Cross: 1-3. Hij was na de nederlaag geëmotioneerd en had tijd nodig om zijn nederlaag te verwerken. De Hagenaar gaf geen reactie aan de verzamelde media in Londen.

Eerder op vrijdagavond liet hij voor het eerst na zijn nederlaag van zich horen. "De wedstrijd van gisteren is niet geëindigd met het gewenste resultaat", liet hij weten op sociale media. "Het was emotioneel om weer op dit podium te staan ​​met al die fans die mijn naam riepen. Het was het moment waarvoor ik de afgelopen maanden zo hard heb gewerkt. Ik wil alle fans bedanken die me zowel in het publiek als op sociale media hebben gesteund. Ik ben jullie dankbaar. Ik voel me nog steeds gemotiveerd en zal volgend jaar sterker terugkomen."

De Hagenaar vertelde toen nog niets over zijn positieve test. 'Barney' beëindigde zijn carrière na zijn uitschakeling op het WK in december 2019 en nam in 2020 uitvoerig afscheid. In september van dat jaar maakte hij echter zijn comeback en slaagde hij erin om zich weer voor het WK te plaatsen. Van Barneveld, de huidige nummer 68 van de wereld, versloeg in de eerste ronde in Alexandra Palace de Filipijn Lourence Ilagan eenvoudig in drie sets: 3-0.


Door: ANP