Dick Lukkien wacht met FC Groningen 'hell of a job' in De Kuip

28 February 2024, 15:44 uur
Sport
mainImage
ANP

FC Groningen staat donderdagavond voor een uitdaging van formaat: Feyenoord in de KNVB-beker verslaan, nota bene in De Kuip. Dat weet ook Dick Lukkien, de trainer van de nummer 6 van de eerste divisie.

"Maar het gezegde is dat de wonderen de wereld nog niet uit zijn. En op dat wonder moeten wij spelen. Het is niet onmogelijk, maar het wordt wel een hell of a job", zei Lukkien een dag voor de wedstrijd op het clubkanaal. "Daar waar mogelijk moeten we proberen ons eigen spel te spelen en ons vrij voelen om te durven voetballen. We zullen moeten verdedigen, maar daar waar we kunnen ook aanvallen. Alle facetten van de teamfuncties moeten we vooral samen doen."

Feyenoord heeft dit seizoen in de Eredivisie op eigen veld alleen nog maar verloren van koploper PSV (1-2). Vorig seizoen won Ajax er in de KNVB-beker, maar de laatste jaren wisten weinig ploegen in Rotterdam te winnen in het bekertoernooi.

Volle Kuip

Waar Groningen de uitwedstrijden dit seizoen vooral afwerkt voor enkele duizenden toeschouwers, krijgt de ploeg van Lukkien donderdag te maken met een volle Kuip. "En ik ben heel benieuwd hoe wij daarop gaan reageren", aldus de trainer. "Feyenoord is vaardig aan de bal en kenmerkt zich door de vele positiewisselingen. Het gaat erom dat wij snel herkennen wat er gebeurt in het veld en daarop anticiperen. We moeten op de toppen van ons kunnen spelen."

De wedstrijd in De Kuip begint om 20.00 uur. De winnaar van het treffen neemt het in de finale op tegen NEC, dat dinsdagavond na verlenging te sterk was voor Cambuur.

2015

FC Groningen won de beker in 2015. PEC Zwolle werd toen in de finale verslagen.
 

 


Door: ANP