Directeur Van Halst van Ajax: maandag uitspelen onmogelijk

24 September 2023, 18:58 uur
Sport
mainImage
ANP

Interim-directeur Jan van Halst van Ajax zegt dat het onmogelijk is om het gestaakte duel met Feyenoord maandag uit te spelen. "Dat is organisatorisch niet te regelen", zei hij. "Dat is voor meerdere partijen onmogelijk"

Van Halst erkent dat een deel van de aanhang van Ajax verantwoordelijk is voor het gegeven dat de Klassieker na een klein uur definitief is gestaakt. Fans van de harde supporterskern van de F-Side gooiden herhaaldelijk vuurwerk op het speelveld. Scheidsrechter Serdar Gözübüyük stuurde beide ploegen tweemaal naar de kleedkamers voordat de ontmoeting bij een voorsprong van 3-0 voor Feyenoord definitief werd gestaakt. "Dat klopt helemaal", zei Van Halst. "Maar maandag uitspelen is echt onmogelijk."

De KNVB moet nu bekijken wat er met de wedstrijd gebeurt. De bond heeft drie opties. Het duel kan bij een stand van 0-3 worden uitgespeeld, met of zonder publiek en onder zoveel mogelijk dezelfde voorwaarden. Feyenoord kan ook als winnaar worden uitgeroepen. Het meest onrealistische scenario is dat de wedstrijd geheel opnieuw wordt afgewerkt.

Van Halst werd begin deze maand benoemd als interim-directeur omdat Alex Kroes vanwege een concurrentiebeding bij AZ pas in maart mag beginnen.

 


Door: ANP