Doelman Justin Bijlow geniet van rentree bij Feyenoord

14 April 2023, 09:03 uur
Sport
mainImage
ANP

Justin Bijlow vierde met een zege op AS Roma zijn rentree bij Feyenoord (1-0). "Het is heerlijk om weer terug te zijn", zei de doelman die ruim twee maanden aan de kant stond met een polsblessure. "Zeker als het zo afloopt."

Bijlow trainde al twee weken mee met Feyenoord. Hij werd de afgelopen maanden vervangen door Timon Wellenreuther. Maar voor trainer Arne Slot was het een uitgemaakte zaak dat Bijlow tegen AS Roma zou keepen. "Want hij is weer fit", zei de coach. "En een fitte Bijlow is misschien wel de keeper voor het Nederlands elftal. Al ga ik daar niet over natuurlijk."

Bijlow was best gespannen voor het duel met AS Roma. "Maar ik probeerde rustig te blijven. Ik heb mijn ding gedaan en alles op mezelf laten afkomen. Het was best lastig om bepaalde situaties goed in te schatten. Ik heb toch even niet meegedaan. Gelukkig heb ik goede keepers om me heen en een goede keeperstrainer waar ik mee kan praten."

Bijlow koos de goede hoek toen Lorenzo Pellegrini een strafschop mocht nemen. De bal belandde op de paal. Bijlow had de bal misschien wel gehad als Pellegrini in de uiterste hoek had geschoten. "Dat kan ik nu wel stoer zeggen", antwoordde hij. "Ik ben vooral blij dat die bal er niet in ging. Het wordt volgende week nog een heel zware klus voor ons. Maar deze zege is voor ons een goed resultaat."


Door: ANP