Donovan de Groot held bij HBS

27 January 2019, 18:25 uur
Sport
mainImage
Orange Pictures

‘’Zoek maar een goed plaatsje op’’, zei Donovan de Groot na afloop van de gewonnen wedstrijd van HBS tegen ADO’31 tegen zijn eerste biertje, ‘’het wordt vanavond vast dringen geblazen.’’

De drie overwinningen van Westlandia, HBS en Quick brachten vrolijk- en nattigheid in het Westland en Den Haag, maar het valt te raden dat men vooral bij HBS uit het dak is gegaan. Drie vette punten boost het zelfvertrouwen.

De Groot werd op handen gedragen. Eerst door zijn medespelers op het veld, later door de supporters in de kantine. Hij was verantwoordelijk voor de beslissende treffer die in de allerlaatste fase van de wedstrijd tot stand kwam. Een triomf uit de hoge hoed, die was ingeleid door Gautam Kalpoe. Hij knalde na een uur spelen uit een corner de 1-1 binnen.

HBS blijft overigens in de bagagedrager van Westlandia en kwam op de ranglijst niet echt ver vooruit, maar psychologisch gaf deze zege  joi de vivre. Wat Quick in de herfst van het vorig jaar presteerde – als eerste van de drie regioclubs weglopen uit de kreukelzone – moet HBS nu zien te evenaren.  

Quick stond al veilig in het midden en gaf die veiligheid zondag een extra fundament door met 4-1 te winnen van het zelfs hoger gerangschikte OFC. Maar dat speelde wel door twee rode kaarten heel lang met negen man. Eigenlijk was het daardoor een eitje. En weer was het Marc Boshoff die in dat succes een belangrijke bijdrage had en veel ideeënrijkdom liet zien. Hij nam twee doelpunten voor zijn rekening. De andere twee waren van Frank van der Heijden en Kai van Hese.

Westlandia blijft er zin in hebben. Het apenrotsgedrag van de laatste wedstrijden werd in Goes herhaald: 2-3. Twee keer kwamen de Westlanders terug van een achterstand. Melvin Vissers en Can Memisoglu waren verantwoordelijk voor de 1-1 en de 2-2, terwijl Jedsel Markes de winnende op zijn schoen had. Op de terugreis mocht hij voorin zitten.



Door: Jan D. Swart