Dumfries alsnog bij Oranje

8 November 2020, 23:29 uur
Sport
mainImage
OrangePictures

Vleugelverdediger Denzel Dumfries heeft met zijn overtuigende rentree bij PSV in de thuiswedstrijd tegen Willem II (3-0) alsnog een plaats in de selectie van het Nederlands elftal verdiend. Bondscoach Frank de Boer voegde hem zondagavond laat toe aan zijn keurkorps "dankzij zijn getoonde fitheid".

Ploeggenoot Mohamed Ihattaren daarentegen viel weg bij Oranje. De middenvelder ontbrak bij PSV wegens ziekte en heeft zich daarom ook moeten afmelden bij De Boer. Volgens PSV-trainer Roger Schmidt gaat het bij Ihattaren niet om een besmetting met het coronavirus.

Dumfries stond enkele weken aan de kant, omdat hij het longvirus had opgelopen. De PSV-aanvoerder keerde tegen Willem II terug in het basisteam en speelde een prima wedstrijd. Met twee assists had hij ook een flink aandeel in de overwinning.

"Ik voel me heel fit", liet Dumfries na afloop bij FOX Sports weten. "In het begin van mijn coronabesmetting heb ik me wel even slecht gevoeld. Maar nu voel ik mij weer goed. De trainer zei vooraf tegen mij: kijk maar hoelang je het volhoudt. Ik voelde me goed, dus ik ging gewoon verder."

Eerder op zondag ontving De Boer een afmelding van doelman Justin Bijlow. De keeper van Feyenoord was zaterdag opgeroepen vanwege een blessure bij eerste keus Jasper Cillessen. Bijlow raakte op zijn beurt echter geblesseerd in de warming-up voor de thuiswedstrijd tegen FC Groningen (2-0). De Boer besloot Joël Drommel van FC Twente als vervanger van Bijlow aan zijn selectie toe te voegen. De spelersgroep van Oranje bestaat uit 25 man.

Het Nederlands elftal speelt woen