Eerste nederlaag Oranje

18 July 2024, 09:39 uur
Sport
mainImage
Robert C. Bos
Evert-Jan 't Hoen

door Chris Mast

Op de Haarlemse Honkbalweek is het Nederlands team tegen de eerste nederlaag aangelopen. Japan was met 5-1 te sterk. De wedstrijd had een beperkt belang. Beide ploegen waren nog ongeslagen en verzekerd van een plaats in de kruisfinale. De winnaar zou de nummer vier uit de rangschikking treffen: Taiwan. De verliezer komt uit tegen Amerika.

Bondscoach Evert-Jan 't Hoen had Koen Postelmans met de taak van startend werper belast. De 23-jarige Postelmans speelde de afgelopen seizoenen voor Twins, maar is sinds dit seizoen Neptuniaan. Zijn optreden duurde twee innings, daarin kreeg hij zeven hits, goed voor vijf punten tegen. Zijn opvolgers op de heuvel en mede-Neptunianen, Huntington en De Groot, gooiden daarna ieder nog drie innings en kregen geen punten meer tegen.

Aanvallend kon Oranje geen vuist maken. In de eerste, derde, vierde en achtste inning beëindigden de Japanners met een dubbelspel de slagbeurt. Het enige punt scoorde Nederland in de zesde inning op een honkslag van Denzel Richardson. Met volle honken misten Jiandido Tromp en Tyriq Kemp in het slagperk kansen om meer punten aan het Nederlandse totaal toe te voegen.