Er wacht Maradona een operatie: bloedstolsel in de hersenen

3 November 2020, 22:50 uur
Sport
mainImage
Orange Pictures

Diego Maradona moet een operatie ondergaan vanwege een bloedstolsel in zijn hersenen. Volgens zijn lijfarts gaat het om een routine-ingreep. "Ik zal hem opereren, samen met mijn team. Hij is helder", liet Leopoldo Luque weten.

De dokter nam met zijn korte verklaring enige onrust weg die rond Maradona een uurtje eerder was ontstaan nadat er berichten in de Argentijnse en Spaanse media waren verschenen waarin werd gemeld dat de voormalige wereldster met spoed een hersenoperatie zou moeten ondergaan. Het is nog onduidelijk wanneer Maradona nu onder het mes gaat.

De 60-jarige volksheld werd maandag met een gammele gezondheid in het ziekenhuis in La Plata opgenomen. Bij hem werden verschijnselen van bloedarmoede en uitdroging geconstateerd. Een gevolg van psychische klachten, aldus Luque. Hij zal de operatie bij Maradona uitvoeren in een ander ziekenhuis, in Olivos, gelegen ten noorden van Buenos Aires.

Maradona werd tijdens en na zijn spelerscarrière getroffen door diverse kwalen. Een jarenlange cocaïneverslaving, hartproblemen en overgewicht zorgden voor een wankele gesteldheid, ook in mentaal opzicht. Afgelopen vrijdag, op de dag van zijn zestigste verjaardag, liet Maradona zich nog even zien bij Gimnasia y Esgrima, de club uit La Plata waar hij als trainer werkt. Maradona maakte een broze en verwarde indruk. Hij moest door begeleiders van de club worden ondersteund

Volgens zijn arts voelde de voormalige superster van onder meer Napoli, FC Barcelona en Boca Juniors zich al een tijdje niet lekker. "Psychisch gaat het niet goed met hem en dat heeft weerslag op zijn fysieke toestand", legde Luque uit. "Het was een emotionele en gecompliceerde week voor hem, met veel druk. Zijn humeur leed daaronder. Hij is niet zo fit als ik zou willen. Hij heeft hulp nodig, dit is de tijd om hem te helpen. Diego is iemand die soms geweldig is en soms niet zo. Het zou 10.000 keer beter met hem kunnen gaan. Het is ook heel moeilijk om Maradona te zijn."