Erepenning en Sportpenning voor 100-jarig HVV Laakkwartier

17 June 2022, 18:15 uur
Sport
mainImage

HVV Laakkwartier heeft een Koninklijke Erepenning toegekend gekregen vanwege het honderdjarig bestaan van de vereniging. Burgemeester Jan van Zanen reikte de onderscheiding uit op een receptie in het clubgebouw aan de Jan van Beersstraat.

De Koninklijke Erepenning is een ereteken dat kan worden verleend aan verenigingen, stichtingen of instellingen en sportverenigingen. Het symboliseert het respect en de waardering die de Koning heeft voor bijzondere verdiensten van de ontvanger.

HVV Laakkwartier bestaat inmiddels 102 jaar. De club begon als H.V.L., wat stond voor Haagsche Voetbalvereniging Laakkwartier. Het eeuwfeest kon niet eerder groots worden gevierd vanwege de coronamaatregelen.

Voorzitter Ron Jansen van HVV Laakkwartier kreeg tijdens de receptie van sportwethouder Hilbert Bredemeijer de Sportpenning van de gemeente Den Haag voor zijn bijzondere verdiensten voor de sport in Laak.

Tekst gaat door onder foto.

 

KNVB-jubileumvlag

En daar bleef het niet bij. Jansen kreeg uit handen van KNVB-coryfee Kees Wenneker ook een speciale KNVB jubileumvlag met bijbehorende bokaal.