Feyenoord-coach Slot hoeft geen euforie te temperen voor Fortuna

12 April 2024, 16:55 uur
Sport
mainImage
ANP

Trainer Arne Slot van Feyenoord heeft afgelopen week geen euforische stemming hoeven te temperen bij zijn spelers na de historische zege op Ajax (6-0). "De jongens zijn na de wedstrijd de stad ingegaan en daarna gaat het leven van een topsporter weer door", zei de coach op de persconferentie voor het duel met Fortuna Sittard van zondag.

"Dan gaan we weer trainen en richten we ons op Fortuna, want we willen de tweede plaats zo snel mogelijk veiligstellen", keek Slot nog even terug. "We zijn ook geen klein clubje en hoeven niet drie maanden in de polonaise te lopen."

Slot ziet ook genoeg redenen voor zijn spelers om scherp te blijven tijdens de resterende weken van het seizoen. "We spelen om plek 2, we hebben de bekerfinale tegen NEC, spelers komen in aanmerking voor het EK of de Copa América. Er is genoeg om voor te spelen."

Gelijkspel in De Kuip

Slot was bovendien niet vergeten dat Feyenoord drie dagen voor de afstraffing van Ajax nog gelijkspeelde tegen FC Volendam (0-0). "Als er al iets te temperen valt, dan hoef je daar maar op te wijzen. Fortuna is eerder dit seizoen bovendien een lastige tegenstander gebleken."

Feyenoord speelde medio augustus gelijk in De Kuip tegen Fortuna (0-0), na een rode kaart van Bart Nieuwkoop in de 25e minuut. "Die wedstrijd had een specifiek verloop met die rode kaart en een strafschop voor ons die werd teruggedraaid. Maar Fortuna en hun trainer Danny Buijs kunnen zich vastbijten in een tegenstander", wist Slot, die als trainer nog nooit van Buijs heeft gewonnen in de Eredivisie. "Maar ik heb ook nog niet veel tegen hem gespeeld", lachte Slot.

Ranglijst

Feyenoord heeft als nummer 2 van de Eredivisie 9 punten achterstand op koploper PSV en 9 punten voorsprong op FC Twente. Fortuna bezet de tiende plaats. De wedstrijd in Sittard begint zondag om 14.30 uur.


Door: ANP