Feyenoord-coach Slot mist wellicht Geertruida, Giménez onzeker

14 February 2024, 15:34 uur
Sport
mainImage
ANP
Lutsharel Geertruida.

Feyenoord-trainer Arne Slot kan donderdag vrijwel zeker geen beroep doen op Lutsharel Geertruida. De verdediger is ziek. Feyenoord neemt het donderdag in een tussenronde van de Europa League op tegen AS Roma. Inzet is een plaats in de achtste finales van het tweede Europese clubtoernooi.

Onzeker is of aanvaller Santiago Giménez aan de aftrap verschijnt. De Mexicaan miste zondag het duel met stadgenoot Sparta omdat hij last heeft van een kuitblessure. "We doen nog een laatste test. Na een week waarin hij amper heeft kunnen trainen, moeten we kijken of Santiago in staat is om te spelen. We moeten daarin slim zijn. Het seizoen is niet klaar na morgen", aldus Slot, die de geblesseerde Justin Bijlow, Quinten Timber, Gernot Trauner en Thomas van den Belt sowieso mist.

De Rotterdammers werden in het seizoen 2022-2023 in de kwartfinales van de Europa League uitgeschakeld door de toen nog door coach José Mourinho geleide Romeinen. Het seizoen ervoor verloor Feyenoord de finale van de Conference League van AS Roma.

Het duel in de Kuip begint donderdag om 18.45 uur.


Door: ANP