Feyenoord-doelman Bijlow gunt trainer Slot transfer naar Liverpool

26 April 2024, 09:26 uur
Sport
mainImage
ANP

Justin Bijlow gunt zijn trainer Arne Slot een transfer naar Liverpool. "Het is jammer voor onze club", zei de doelman van Feyenoord op een persmoment na het gewonnen uitduel met Go Ahead Eagles (1-3). "Maar net zoals met een speler, gun je ook hem een mooie stap omdat hij het zo goed heeft gedaan."

Volgens Bijlow heeft Slot in drie seizoenen uitstekend werk verricht bij Feyenoord. "Toen de trainer kwam, hadden we een totaal ander filosofie bij de club. Voetballen van achteruit was niet ons ding. De professionaliteit, met alles eromheen, is een stuk verbeterd. Daar heeft de trainer een groot aandeel in gehad."

Feyenoord plaatste zich in het eerste seizoen van trainer Slot voor de finale van de Conference League. De club werd vorig jaar kampioen en veroverde afgelopen zondag de KNVB-beker. Feyenoord en Liverpool onderhandelen nog over een afkoopsom voor Slot, die zelf heeft aangegeven dat hij dolgraag vertrekt naar de topclub uit Engeland.

Bijlow vierde tegen Go Ahead Eagles zijn rentree bij Feyenoord, na een kuitblessure die hem ruim twee maanden aan de kant heeft gehouden. Hij kreeg de voorkeur boven Timon Wellenreuther. Slot gunt Bijlow de kans om zich in de kijker te spelen bij bondscoach Ronald Koeman voor het EK van komende zomer in Duitsland.


Door: ANP