Feyenoord gaat veld tot einde seizoen aan vier zijden afschermen

7 April 2023, 17:32 uur
Sport
mainImage
ANP

Feyenoord gaat het veld in stadion De Kuip tot het einde van het seizoen aan vier zijden afschermen met netten. Komende zondag komen er tijdens Feyenoord - RKC (20.00 uur) ook al aan alle zijden netten te hangen.

"De club ziet zich genoodzaakt deze ingrijpende maatregel te nemen door de afkondiging van nieuwe, strenge protocollen op het gebied van speelveiligheid die gisteren door de KNVB zijn gecommuniceerd en per direct van kracht zijn", aldus de koploper in de Eredivisie. De maatregel is door de voetbalbond genomen naar aanleiding van de gebeurtenissen van woensdag in de bekerwedstrijd Feyenoord - Ajax. Ajacied Davy Klaassen werd in het stadion van Feyenoord geraakt door een voorwerp, vermoedelijk een aansteker.

"De nieuwe voorschriften van de KNVB dicteren dat herhaaldelijke misdragingen vanuit het publiek zoals het gooien van voorwerpen kunnen leiden tot het definitief staken van wedstrijden. Met oog hierop wil Feyenoord geen enkel risico nemen, zeker gezien de grote sportieve belangen die er voor de club zijn in de nationale competitie", aldus Feyenoord.

Televisiekijkers

De club is in gesprek met ESPN om "een zo goed mogelijke beeldregistratie te realiseren". Bij de competitiewedstrijd tussen Feyenoord en Ajax hingen eerder dit seizoen ook netten in de Kuip en dat zorgde voor veel klachten van televisiekijkers. Door de netten moesten de camera's anders opgesteld worden.

Feyenoord komt in de Eredivisie nog vier keer in actie op eigen veld, tegen RKC, FC Utrecht, Go Ahead Eagles en Vitesse. De Rotterdammers, die in de competitie 8 punten voorsprong hebben op de concurrentie, zijn ook nog actief in de Europa League.

 


Door: ANP