Feyenoord gaat voor winst tegen AS Roma, niet voor revanche

14 February 2024, 18:27 uur
Sport
mainImage
ANP

Feyenoord-trainer Arne Slot wil niet spreken van revanchegevoelens voor het eerste duel in de tussenronde van de Europa League met AS Roma van donderdag. "Maar als wij bijvoorbeeld voor de derde keer thuis tegen PSV spelen, dan vind ik het ook wel eens lekker om een keer te winnen. Dan begint het me wel lichtjes te irriteren en dat is nu ook zo", zei de coach, die de laatste jaren twee keer met Feyenoord verloor van de Italiaanse ploeg.

Slot benadrukte dat het belangrijkste doel is om de volgende ronde te bereiken. "Noem een andere club in Europa als tegenstander en dan zou ik de wedstrijd ook heel graag willen winnen", verklaarde Slot op de persconferentie een dag voor het duel in De Kuip. "Bovendien hebben zij nu een andere trainer en dat vind ik ook wel een verschil, dat je niet drie keer tegen dezelfde coach verliest."

Slot denkt ook niet dat zijn spelers bezig zijn met revanche. Naast het feit dat er donderdag veel andere spelers op het veld zullen staan, door transfers, blessures of ziekte, zijn ook zij bezig met andere zaken. "Als je bij een topclub speelt en een topspeler wil zijn, dan wil je elke wedstrijd winnen. Of je nu tegen AS Roma speelt of AZ, waar je zes van de zeven wedstrijden van hebt gewonnen. Dat maakt allemaal niet zo heel veel uit. Het gaat er vooral om dat je verder wil komen."

Quilindschy Hartman sprak eerder op de persconferentie vergelijkbare woorden. "We willen winnen omdat het een grote wedstrijd is in de Europa League en we willen heel graag de volgende ronde bereiken, niet per se omdat het AS Roma is", aldus de verdediger.

Feyenoord verloor twee jaar geleden de finale van de Conference League van AS Roma. Vorig seizoen wonnen de Rotterdammers het eerste duel met Roma in de kwartfinales van de Europa League (1-0), waarna de ploeg in Rome na verlenging met 4-1 verloor.

De wedstrijd begint donderdag om 18.45 uur.


Door: ANP